علی چگینی

علی چگینی

مطالب اموزنده علمی و ورزشی
علی چگینی

علی چگینی

مطالب اموزنده علمی و ورزشی

مایکل جردن

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
مایکل جردن
Michael Jordan.jpg
بازنشته  – شمارهٔ --
شوتینگ گارد
زادروز۱۷ فوریه ۱۹۶۳ (۵۱ سال)
بروکلین، ایالت نیویورک
ملیتFlag of the United States.svg ایالات متحده آمریکا
قد۱٫۹۸ سانتیمتر
وزن۹۸ کیلوگرم
تیم‌های قبلیشیکاگو بولز
واشینگتن ویزارد
جوایزجایزه باارزش‌ترین بازیکن ان‌بی‌ای

مایکل جردن، (به انگلیسی: Michael Jordan) (زاده ۱۷ فوریه ۱۹۶۳) از مشاهیر بسکتبال آمریکا است. مایکل جفری جردن، بسکتبالیست بازنشسته، کارآفرین و مالک تیم بسکتبال شارلوت بابکتس می‌باشد.

در وب‌گاه رسمی اتحادیه ملی بسکتبال یا ان‌بی‌ای، در بخش بیوگرافی وی آمده است: مایکل جردن بهترین بسکتبالیست در تمامی ادوار به‌شمار می‌آید...

جردن ۵ بار جایزه باارزش‌ترین بازیکن ان‌بی‌ای و ۶ بار جایزه باارزش‌ترین بازیکن مرحله حذفی بیل راسل ان‌بی‌ای را کسب نموده‌است. در مجموع ۶ بار با تیم شیکاگو بولز به عنوان قهرمانی ان‌بی‌ای رسید. وی ۲ بار همراه با تیم بسکتبال ایالات متحده آمریکا در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۴ و بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۹۲ به مدال طلای المپیک دست یافت.

جردن همچنین به‌عنوان بهترین گلزن تاریخ لیگ ان بی ای با آمار (۳۰٫۱۲ امتیاز در هر بازی) شناخته می‌شود. در سال ۲۰۰۹ نام وی، به تالار مشاهیر بسکتبال اضافه شد. مایکل جردن تمامی دوران حرفه‌ایش را، در تیم‌های شیکاگو بولز و واشینگتن ویزاردز سپری کرد.

زندگینامه[ویرایش]

در ۱۷ فوریه ۱۹۶۳ تولد نوزاد سیه چرده ای در بروکلین (نیویورک) موجب هیجان خانواده ای فقیر شد که با فریاد شادی و رضایت خود، توجه دوستان و همسایگان را به این نوزاد جلب کردند. تولد یک بچه برای هر خانواده ای رخداد شیرین و هیجان انگیزی است، اما این کودک استثنایی خیلی زود توجه آشنایان و مردم محله را جلب کرد. او در سن ۱۱ سالگی چنان بلند قد بود که همه بدون تردید اعلام کردند که وی باید بسکتبالیست شود و بورسیه بگیرد. بورسیه تحصیلی برای بسکتبالیست های خوب وبا استعداد یک پله ترقی وشانس بزرگ برای درخشیدن در مسابقات کالج است، اما این پسرک سمبل شعار ملی مسابقات حرفه ای من عاشق این بازی هستم شد(I love this game). او حتی فراتر از تصور خانواده و آشنایان خود رشد کرد وعنوان قهرمان دوران وبرترین ورزشکار ملی را به خود اختصاص داد. ستاره ای که فراتر از تایگر وودز (گلف) و پیت سمپراس (تنیس) درخشید ویک اسطوره شد. این ستاره مرد اول در میان سه قهرمان دوران است ونامش مایکل جردن می باشد.

در سال ۱۹۹۱ نخستین قهرمانی در ان بی ای را با تیم شیکاگو بولز تجربه کرد و این مقام را در سال های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳ تکرار کرد تا به اصطلاح سه قهرمانی پیاپی (three peat) کرده باشد. جردن در اوج شهرت و توانایی در اوایل فصل ۱۹۹۳-۹۴ ، خود را بازنشسته کرد که مهمترین دلیل بازنشستگی او را می توان مرگ اسرار آمیز پدرش در سال ۱۹۹۴ دانست که اتهاماتی را متوجه مایکل کرد و تعادل روحی وی را بر هم زد. باوجود ترک ناگهانی NBA برای ادامه دوران بازی اش در ورزش بسکتبال ، وی مجدداً در ۱۹۹۵ به شیکاگو بولز بازگشت و آن ها را به سه قهرمانی پیاپی دیگر (یعنی three-peat دوم) در سال های ۱۹۹۶ ، ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ و نیز ثبت رکورد ۷۲ پیروزی در فصل ۱۹۹۵-۹۶ ان بی ای رساند. مشکلات خانوادگی وشایعات بار دیگر مایکل را به حاشیه برد و برای بار دوم در ۱۹۹۹ بازنشسته شد، اما مجدداً برای دو فصل بازی در تیم واشینگتن ویزاردز ، در سال ۲۰۰۱ به NBA بازگشت.

عناوین و افتخارات[ویرایش]

  • NBA All-Star Game MVP: ۱۹۸۸ , ۱۹۹۶ , ۱۹۹۸
  • NBA All-Defensive Team: ۱۹۸۸ , ۱۹۸۹ , ۱۹۹۰ , ۱۹۹۱ , ۱۹۹۲ , ۱۹۹۳ , ۱۹۹۶ , ۱۹۹۷ , ۱۹۹۸
  • NBA Defensive Player of the Year: ۱۹۸۸
  • NBA Rookie of the Year: ۱۹۸۵
  • NBA All-Rookie Team: ۱۹۸۵
  • (Third on NBA All Tie Scoring List: (۳۲٬۲۹۲ points
  • (Second Most Steals of All Time: (۲٬۵۱۴ steals
  • NBA Slam Dunk Contest winner: ۱۹۸۷ , ۱۹۸۸


منابع[ویرایش]

غزل امام خمینی(ره)

من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم
چشم بیمـار تـو را دیـدم و بیمار شدم
فارغ از خود شدم و کوس انا الحق بزدم
همچو منصور خریدار سر دار شدم
غم دلدار فکنده است به جانم، شررى
که به جان آمدم و شهره بازار شدم
درِ میخانه گشایید به رویم، شب و روز
که من از مسجد و از مدرسه، بیزار شدم
جامه زهد و ریا کَندم و بر تن کردم
خرقه پیر خراباتى و هشیار شدم
واعظ شهر که از پند خود آزارم داد
از دم رند مى آلوده مددکار شدم
بگذارید که از بتکده یادى بکنم
من که با دست بت

سوالات تستی فصل 13 و14 پایه هفتم

 سوالات تستی فصل 13و14پایه هفتم

 

 

1) بزرگترین غده بدن کدام است؟

الف) کبد                       ب) لوزالمعده                     ج) هیپوفیز                   د) تیروئید

2) مهمترین عضو دستگاه گوارش از نظر هضم و جذب که همه مواد مغذی از آن جذب می شوند کدام است؟

الف) معده                   ب) لوزالمعده                    ج) روده ی کوچک          د) روده ی بزرگ

3) سطح خارجی دندان را چه ماده ای می پوشاند؟

الف) استخوان              ب) مغز دندان                   ج) عاج                    د) مینا

4) کدام ماده در گوارش چربی ها موثر بوده و محل ترشح آن کدام است؟

الف) بزاق – دهان       ب) صفرا – کبد          ج) اسید معده – معده          د) شیره گوارشی – روده ی بزرگ    

5) ترشحات کدام یک نقش بیشتری در تجزیه مواد غذایی دارد؟

الف) معده               ب) روده ی باریک          ج) کبد                    د) پانکراس

6) چین ها و پرزهای روده ، کدام ویژگی را در این اندام به وجود آورده است؟

الف) کاهش طول          ب) افزایش قطر          ج) کاهش حجم             د) افزایش سطح جذب

7) کار اپیگلوت و زبان کوچک چیست؟

الف) بستن راه بینی و راه نای      ب) بستن راه نای و راه بینی              ج) هر دو راه نای را می بندند      د) هر دو راه بینی را می بندند

8)کبد و پانکراس ترشحات خود را به وسیله دو لوله در یک نقطه به .............می ریزند.

الف) ابتدای روده باریک          ب) انتهای روده ی باریک          ج) معده                            د) ابتدای روده ی بزرگ

9)  به رگی سرخرگ گفته می شود که ....

الف) دارای خون تیره باشد.                  ب)  خون را از قلب دور گرداند.      ج) خون را به قلب برگرداند.  د) دارای خون روشن باشد.

 

10)   ابتدا و انتهای گردش خون ششی کدام است؟

الف) بطن چپ ، دهلیز چپ                  ب)  بطن راست ، دهلیز راست

ج) بطن چپ ، دهلیز راست                  د)  بطن راست ، دهلیز چپ

 

11)    نقش دریچه میترال چیست؟

الف) انتقال خون از دهلیز راست به بطن راست                 ب) عدم برگشت خون از بطن راست به دهلیز راست

ج) انتقال خون از بطن راست به سرخرگ ششی       د)   عدم برگشت خون از بطن چپ به دهلیز چپ

 

12) در نیمه ی راست قلب چه خونی جریان دارد؟

الف) روشن – برای رفتن به ششها                  ب) روشن – برای رفتن به تمام اندام های بدن

ج) تیره – برای رفتن به تمام اندام های بدن         د) تیره – برای رفتن به شش ها

13) کدام یک از گزینه های زیر نادرست است؟

الف) خون گردش عمومی از بطن راست تامین می شود.

ب) خون گردش عمومی به دهلیز راست وارد می شود.

ج) دیواره ی بطن چپ قطورتر از دیواره بطن راست است.

د) وجود بافت پیوندی در اطراف قلب به حفاظت آن کمک می کند.

14) در هنگام انقباض بطن ها ، وضعیت دریچه های قلب چگونه است؟

الف) سینی ها باز ، دولتی و سه لتی بسته              ب) سینی ها بسته ، دولتی و سه لتی باز

ج) سه لتی و سینی سرخرگ ششی باز                د) دولتی و سینی آئورت بسته

15)کدام مطلب در مورد سرخرگ آئورت درست است؟

الف) از دهلیز چپ خارج می شود.              ب) به دهلیز چپ وارد می شود.

ج) از بطن چپ خارج می شود.                   د) به بطن چپ وارد می شود.

16) کدام گزینه مراحل یک ضربان قلب را درست بیان می کند؟

الف) انقباض دهلیزها – انقباض بطن ها – استراحت عمومی

ب) انقباض بطن ها – انقباض دهلیز ها – استراحت عمومی

ج) استراحت عمومی – انقباض بطن ها – انقباض دهلیز ها

د) استراحت عمومی – انقباض دهلیز ها – انقباض بطن ها

17) کدام یک از رگ های بدن جدار ضخیم و قابل ارتجاع دارند؟

الف) سیاهرگ                ب)سرخرگ               ج)مویرگ         د)سرخرگ  ششی

18) دوسیاهرگ بزرگ زیرین و بالایی ،خون همه اندام ها را، به کدام حفره قلب می ریزند؟

الف ) دهلیز چپ         ب) بطن چپ                ج) بطن راست               د) دهلیز راست

19) کدام یک از موارد زیر از وظایف خون نمی باشد؟

الف) انتقال مواد         ب) ایمنی بدن        ج) تنظیم دمای بدن           د) دفع مواد زاید از بدن

20) در مواقع بروز عفونت در بدن تعداد کدام سلول ها افزایش می یابد؟

الف) پلاکت ها               ب) گلبول های قرمز          ج) گلبول سفید                  د) هرسه

 

برگرفته از :سایت دبیران علوم هفتم

پرسش وپاسخ علوم هفتم فصل11

پرسش و پاسخ های متن علوم اول فصل11
1)ویژگی مشترک همه ی موجودات زنده؟همه از سلول ساخته شده اند.

2)جانداری که فقط یک سلول دارد؟باکتری

3)سلول چیست؟واحد ساختار و عمل در موجود زنده

4)بدن ما از چه تعداد سلول ساخته شده است؟تریلیون ها سلول

5)مثال هایی از انواع سلول؟ماهیچه ای - عصبی -خونی

6)چرا سلول را واحد ساختار و عمل در موجودات زنده می نامند؟ 1-هر ساختار زنده ای که در بدن موجودات زنده وجود دارد از سلول تشکیل شده است. 2-هر عملی که توسط بخشی از بدن انجام می شود ،سلول های آن قسمت آن را انجام می دهند.

7)تعریف غشاء پلاسمایی؟پوششی که همه ی سلول ها را احاطه می کند.

8)کار غشاء؟1-محافظت از سلول 2- کنترل ورود و خروج مواد

9)منظور از نفوذ پذیری انتخابی چیست؟یعنی غشاء مانند یک صافی نیست که مواد را بر اساس اندازه عبور دهد. بلکه فقط به مواد مورد نیاز سلول اجازه ورود می دهد و مواد زائد و ترشحی را از سلول خارج می کند.

10)جنس غشاء سلول؟عمدتاً از لیپید و انواعی از مولکول های پروتئین و کربو هیدرات است.

11)تعریف سیتوپلاسم؟بخشی از سلول است که درآن اندامک ها و مواد مورد نیاز بقای سلول ، مانند نمک ها، آنزیم ها و مواد دیگر در آن قرار دارند.

12)تعریف اندامک؟ساختار هایی درون سلولی اند که برای انجام فعالیت های مختلف به صورت مجزا به سلول کمک می کنند.

13)تعریف هسته؟بخشی از سلول است که فعالیت های سلول  و ویژگی هایی مثل شکل و اندازه ی آن را نیز کنترل می کند.مثلاً  تقسیم سلول با کنترل هسته انجام می شود.

14)تقسیم بندی سلول های موجودات زنده بر اساس وضعیت هسته؟1-پروکاریوت 2- یوکاریوت

15)تعریف پروکاریوت؟هسته سلول آنها غشای پوشاننده ندارد.

16)تعریف یو کاریوت؟هسته همراه با غشای پوشاننده آن کاملاً مشخص است.

17)مثال برای جانداران دارای هسته یوکاریوت؟1-گیاهان 2-جانوران 3-قارچ ها 4- آغازیان

18)مثال برای پروکاریوت؟باکتری ها

19)کار هسته؟فرماندهی سلول

20)شبکه آندوپلاسمی؟شبکه ارتباطی و حمل و نقل مواد در سلول

21)دستگاه گلژی؟بسته بندی و ترشح مواد

22)میتو کندری؟تولید انرژی

23)غشای سلولی؟کنترل ورود و خروج مواد

24)سیتوپلاسم؟مایع در برگیرنده اندامک ها و حاوی ترکیبات سلولی

25)ریبوزوم؟پروتئین سازی

26)واکوئل؟ذخیره آب،مواد غذایی و دفعی

27)دو سلول که بدون رنگ آمیزی توسط میکروسکوپ قابل مشاهده هستند؟1-سلول های پوشش داخلی دهان2-رو پوست گیاهان

28)برای مشاهده بهتر سلول چکار می کنیم.با ذکر مثال؟آنها را رنگ می کنیم.رنگ ها به ترکیبات اصلی سلول می چسبند و آنها را واضح تر می کنند.مثلاً آبی متیل رنگی است که به پروتئین های غشا و هسته می چسبد و آنها را به خوبی مشخص می کند.

29)دو تفاوت سلول های گیاهی با جانوری؟1-سلول های گیاهی دیواره سلولی و کلرو پلاست دارند.

2-شکل سلول های گیاهی نیز منظم تر است.

30)تعریف جاندار تک سلولی؟فقط از یک سلول تشکیل شده و همه ی فعالیت های حیاتی خود را با همان یک سلول انجام می دهد.

31)تعریف پرسلولی ساده یا کلنی با  ذکر مثال؟ در این جاندار،تعدادی سلول در کنار هم قرار دارد.هر سلول می تواند مستقل از سلول های دیگر به فعالیت های حیاتی خود ادامه دهد.مانند جلبک رشته ای

32)ویژگی های پر سلولی ها با ذکر مثال؟1-تعداد زیادی سلول دارند. 2-تقسیم کار صورت گرفته است.

3-سلول ها به شکل های مختلف وجود دارند. 4-هر کدام کارهای بخصوصی انجام می دهند.  5-بین کار و شکل سلول تناسب وجود دارد. مانند گیاهان و جانوران

33)سلول های بافت پوششی در محل های که وظیفه محافظت را بر عهده دارند،چگونه اند.با ذکر مثال؟به هم فشرده و ضخیم هستند. مانند پوست

34)بافت پوششی در محل های که تبادل مواد را انجام می دهند، چگونه اند. با ذکر مثال؟نازک اند و منافذی بین آنها وجود دارد.مانند مویرگ ها

35)ویژگی سلول های خونی؟برای آسانی حرکت در رگ ها شکل گرد دارند.

36)ویژگی سلول های عصبی؟برای انتقال پیام عصبی دراز و کشیده اند.

37)آیا در سلول های گیاهی نیز بین کار و شکل تناسب وجود دارد.با ذکر مثال؟بله.مانند آوندها که دراز و لوله مانند هستند تا انتقال مواد را انجام دهند.

38)تعریف بافت؟اجتماع تعدادی از سلول های همکار و مشابه

39)چهار نوع بافت اصلی بدن؟1-پوششی 2-پیوندی 3-عصبی 4- ماهیچه ای

40)تعریف اندام با مثال؟اجتماع بافت های مختلف کنار هم مانند معده،کلیه و قلب

41)تعریف دستگاه با مثال؟اجتماعی از اندام ها یا اعضا کنار هم مانند گردش خون گوارش

42)موجود زنده اجتماعی از چیست؟اجتماعی از دستگاه ها در کنار هم

پایان

پرسش وپاسخ علوم هفتم فصل 12

پرسش و پاسخ های متن علوم اول فصل12
1)سه کار غذا در بدن ما چیست؟1- تامین ماده2- تامین انرژی 3- حفظ سلامت
2)کاری که غذا در بدن ما انجام می دهد به چه چیز بستگی دارد؟مواد مغذی
3)6ماده مغذی کدامند؟1-کربوهیدرات ها2-لیپد ها3-پروتین ها
4-ویتامین ها 5-مواد معدنی 6-آب
4)گیاهان چگونه نشاسته را می سازند؟در فتوسنتز ابتدا قندی به نام گلوکز می سازند.سپس با وصل کردن مولوکول های گلوکز به هم,نشاسته می سازند.
5)یک کربوهیدرات ساده و دو مرکب مثال بزنید.ساده:گلوکز مرکب:نشاسته-سلولز
6)نام دیگر کربوهیدرات ها؟قند
7)قند های ساده چه مزه ای دارند و چه نقشی در بدن دارند؟
شیرین اند و به فراوانی در میوه ها وسبزی های شیرین موجودند
8)سلولز در چه چیزی وجود دارد و چه نقشی در بدن دارد؟
در همه غذا های گیاهی مانند میوه ها وسبزیجات وبه سلامتی ما کمک می کنند.
9)سه نقش چربی در بدن؟1-در ساخته شدن غشای سلول ها
2-دور تا دور اندام های داخل بدن را می پوشاند و آنها را از آسیب
و ضربه حفظ می کند. 3-انرژِی زایی

10)چربی چه نوع بافتی است؟پیوندی

11)مقدار انرژی که یک گرم چربی تولید می کند چند برابر یک گرم کربو هیدرات است؟ دو برابر

12)مشکل چربی ها؟ خطر تنگ شدن رگ ها و سکته قلبی را افزایش می دهد.

13)انواع چربیها؟1-گیاهی در دمای معمولی مایع    2-جانوری در دمای معمولی جامد

14)چرا پزشکان توصیه می کنند از چربی های جامد کمتر استفاده کنیم ؟ زیرا احتمال رسوب آنها در رگ ها بیشتر از چربی های مایع است.

15)نقش پروتئین؟ در بافت  ماهیچه ای و ساخته شدن سلول ها و بافت های دیگر بکار می رود.

16)پروتئین ها از چه مولکول هایی ساخته شده اند؟ آمینو اسید

17)منظور از آمینو اسید های ضروری چیست؟ آمینو اسید هایی که بدن نمی تواند بسازد و به طور آماده از طریق غذاها به دست می آورد.

18)مشکل پروتئین های گیاهی؟ یک یا همه ی آمینو اسید های ضروری را ندارند.

19) دو مشکل کمبود ویتامین؟1- عدم رشد و عملکرد مناسب دستگاههای بدن  2-بیماری

20)انواع ویتامین ها به طور کلی؟ 1- محلول در آب  2- محلول در چربی

21)توضیح ویتامین های محلول در آب با ذکر مثال؟در بدن ما ذخیره نمی شوند و مقدار اضافی آنها از طریق ادرار دفع می شود مانند BوC

22)نقش ویتامینC؟سلامت پوست و لثه

23)نقش ویتامینB؟پیشگیری از کم خونی و ریزش مو

24)مثال برای ویتامین های محلول در چربی؟AوD

25)نقش ویتامینAو در چه غذاهایی وجود دارد؟در سلامت چشم و بینایی ما به ویژه در نور کم-هویچ و گوجه فرنگی گرچه ویتامین Aندارند اما ماده ای دارند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

26)نقش ویتامین D و چگونگی ساخت آن در بدن؟کمبود آن باعث می شود استخوانها به اندازه کافی کلسیم جذب نمی کنند و نرم می شوند و حتی شاید تغییر شکل نیز بدهند این وضع بویژه در دوره رشد اهمیت زیادی دارد- با استفاده از آفتاب

27)نقش کلسیم در بدن؟از مواد اصلی استخوانهای بدن ما و مهره داران است.

28)نقش آهن؟در ساختار سلول های قرمز خون وجود دارد.

29)چرا کلسیم و آهن مواد معدنی نامیده می شوند؟زیرا در تر کیب خاک وجود دارند.

30)ید در چه غذاهایی وجود  دارد و نقش آن در بدن چیست؟ در غذاهای دریایی و در تنظیم فعالیت سلول و رشد بدن نقش دارد.

31)سدیم در چه غذاهایی وجود دارد؟تقریباً در همه مواد غذایی،میوه ها،سبزی ها و نمک خوراکی

32)خطر مصرف زیاد سدیم؟ابتلا به فشار خون و پوکی استخوان را در بزرگسالی افزایش می دهد.

33)سه نقش آب در بدن را بنویسید. 1-بسیاری از مواد مغذی به صورت محلول در آب وارد بدن و سلولهای آن می شوند. 2- بسیاری از مواد زائد نیز معمولاً به حالت محلول در آب از یدن دفع می شوند. 3-آب در اطراف و درون سلول ها وجود دارد.

34)تغذیه سالم چیست؟غذای متنوعی که همه مواد مغذی را به مقدار کافی به بدن می رساند و بهداشتی و سالم است.

35)مثال برای عادت های غذایی نادرست؟ غذاهای سرخ شده و خوردن پفک،شکلات و شیرینی بین وعده های غذایی

36)مثال برای میان وعده سالم؟میوه ها

36)چرا شرکت های تولید کننده مواد غذایی موظف هستند تا نوع و مقدار مواد مغذی و مقدار انرژی خوراکی را روی بسته آن بنویسند؟زیرا غذا در سلامت مردم نقش مهمی دارد و با خواندن این اطلاعات می توانیم به ارزش غذایی و تاثیر آن بر سلامت پی ببریم.

37)در چه صورت ارزش غذایی یک خوراکی بیشتر است؟در صورتی که تنوع بیشتری داشته باشد.

پایان

پرسش وپاسخ علوم هفتم فصل 13

پرسش و پاسخ های متن علوم اول فصل13
1)گوارش چیست؟تبدیل غذا به مولکول های قابل جذب سلول ها

2)نقش دهان در گوارش چیست؟خرد کردن غذا توسط دندان  و ترکیب آن با بزاق توسط حرکات زبان

3) بزاق چیست؟تر کیبی از آب  و آنزیم است و از غده های بزاقی ترشح می شود.

4)آنزیم چیست با ذکر مثال؟مولکول هایی هستند که سرعت واکنش ها یا تجزیه شیمیایی را زیاد می کنند. مثال آنزیم بزاق که در تجزیه نشاسته به قند ساده نقش دارد.

5)علت پوسیدگی دندان؟باکتری ها مواد قندی دهان را به عنوان غذا مصرف کرده و اسید تولید می کنند که این اسید مینای دندان را از بین برده و سبب پوسیدگی دندان می شود.

6)غذا قبل از معده از چه قسمت هایی می گذرد؟ چهار را ه حلق که موقع بلع فقط به سمت مری باز است و مری

7)چرا غذا باید مدتی در معده باقی بماند؟تا به خوبی با شیره گوارشی معده ترکیب شود.

8)شیره گوارشی در کجا ترشح می شود؟سلول های پوششی معده

9)شیره گوارشی شامل چه موادی است؟آنزیم و اسید

10)نقش آنزیم و اسید در معده؟کمک به گوارش مواد غذایی

11)نقش ماهیچه های دیواره معده چیست؟منقبض می شوند و باعث می شوند غذا نرم تر شده و با شیره گوارشی مخلوط شود.

12)کار روده چیست؟محل گوارش نهایی غذاست. آنزیم های مختلف روده بیشتر مواد مغذی را گوارش و در نتیجه تجزیه می کنند.

13)بیشتر آنزیم های روده باریک در کجا ساخته شده و در کجا وارد می شوند؟در پانکرانس-ابتدای رود ه باریک

14)تنها بخشی از لوله گوارش که همه مواد مغذی را جذب و  وارد خون کمی کند؟روده باریک

15)در روده بزرگ چه موادی جذب می شوند؟ آب و مواد معدنی

16)باکتری های روده بزرگ از جه تغذیه می کنند و چه ویتامین هایی تولید می کنند؟سلولز-BوK