علی چگینی

مطالب اموزنده علمی و ورزشی

علی چگینی

مطالب اموزنده علمی و ورزشی

پرسش وپاسخ علوم هفتم فصل 12

پرسش و پاسخ های متن علوم اول فصل12
1)سه کار غذا در بدن ما چیست؟1- تامین ماده2- تامین انرژی 3- حفظ سلامت
2)کاری که غذا در بدن ما انجام می دهد به چه چیز بستگی دارد؟مواد مغذی
3)6ماده مغذی کدامند؟1-کربوهیدرات ها2-لیپد ها3-پروتین ها
4-ویتامین ها 5-مواد معدنی 6-آب
4)گیاهان چگونه نشاسته را می سازند؟در فتوسنتز ابتدا قندی به نام گلوکز می سازند.سپس با وصل کردن مولوکول های گلوکز به هم,نشاسته می سازند.
5)یک کربوهیدرات ساده و دو مرکب مثال بزنید.ساده:گلوکز مرکب:نشاسته-سلولز
6)نام دیگر کربوهیدرات ها؟قند
7)قند های ساده چه مزه ای دارند و چه نقشی در بدن دارند؟
شیرین اند و به فراوانی در میوه ها وسبزی های شیرین موجودند
8)سلولز در چه چیزی وجود دارد و چه نقشی در بدن دارد؟
در همه غذا های گیاهی مانند میوه ها وسبزیجات وبه سلامتی ما کمک می کنند.
9)سه نقش چربی در بدن؟1-در ساخته شدن غشای سلول ها
2-دور تا دور اندام های داخل بدن را می پوشاند و آنها را از آسیب
و ضربه حفظ می کند. 3-انرژِی زایی

10)چربی چه نوع بافتی است؟پیوندی

11)مقدار انرژی که یک گرم چربی تولید می کند چند برابر یک گرم کربو هیدرات است؟ دو برابر

12)مشکل چربی ها؟ خطر تنگ شدن رگ ها و سکته قلبی را افزایش می دهد.

13)انواع چربیها؟1-گیاهی در دمای معمولی مایع    2-جانوری در دمای معمولی جامد

14)چرا پزشکان توصیه می کنند از چربی های جامد کمتر استفاده کنیم ؟ زیرا احتمال رسوب آنها در رگ ها بیشتر از چربی های مایع است.

15)نقش پروتئین؟ در بافت  ماهیچه ای و ساخته شدن سلول ها و بافت های دیگر بکار می رود.

16)پروتئین ها از چه مولکول هایی ساخته شده اند؟ آمینو اسید

17)منظور از آمینو اسید های ضروری چیست؟ آمینو اسید هایی که بدن نمی تواند بسازد و به طور آماده از طریق غذاها به دست می آورد.

18)مشکل پروتئین های گیاهی؟ یک یا همه ی آمینو اسید های ضروری را ندارند.

19) دو مشکل کمبود ویتامین؟1- عدم رشد و عملکرد مناسب دستگاههای بدن  2-بیماری

20)انواع ویتامین ها به طور کلی؟ 1- محلول در آب  2- محلول در چربی

21)توضیح ویتامین های محلول در آب با ذکر مثال؟در بدن ما ذخیره نمی شوند و مقدار اضافی آنها از طریق ادرار دفع می شود مانند BوC

22)نقش ویتامینC؟سلامت پوست و لثه

23)نقش ویتامینB؟پیشگیری از کم خونی و ریزش مو

24)مثال برای ویتامین های محلول در چربی؟AوD

25)نقش ویتامینAو در چه غذاهایی وجود دارد؟در سلامت چشم و بینایی ما به ویژه در نور کم-هویچ و گوجه فرنگی گرچه ویتامین Aندارند اما ماده ای دارند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

26)نقش ویتامین D و چگونگی ساخت آن در بدن؟کمبود آن باعث می شود استخوانها به اندازه کافی کلسیم جذب نمی کنند و نرم می شوند و حتی شاید تغییر شکل نیز بدهند این وضع بویژه در دوره رشد اهمیت زیادی دارد- با استفاده از آفتاب

27)نقش کلسیم در بدن؟از مواد اصلی استخوانهای بدن ما و مهره داران است.

28)نقش آهن؟در ساختار سلول های قرمز خون وجود دارد.

29)چرا کلسیم و آهن مواد معدنی نامیده می شوند؟زیرا در تر کیب خاک وجود دارند.

30)ید در چه غذاهایی وجود  دارد و نقش آن در بدن چیست؟ در غذاهای دریایی و در تنظیم فعالیت سلول و رشد بدن نقش دارد.

31)سدیم در چه غذاهایی وجود دارد؟تقریباً در همه مواد غذایی،میوه ها،سبزی ها و نمک خوراکی

32)خطر مصرف زیاد سدیم؟ابتلا به فشار خون و پوکی استخوان را در بزرگسالی افزایش می دهد.

33)سه نقش آب در بدن را بنویسید. 1-بسیاری از مواد مغذی به صورت محلول در آب وارد بدن و سلولهای آن می شوند. 2- بسیاری از مواد زائد نیز معمولاً به حالت محلول در آب از یدن دفع می شوند. 3-آب در اطراف و درون سلول ها وجود دارد.

34)تغذیه سالم چیست؟غذای متنوعی که همه مواد مغذی را به مقدار کافی به بدن می رساند و بهداشتی و سالم است.

35)مثال برای عادت های غذایی نادرست؟ غذاهای سرخ شده و خوردن پفک،شکلات و شیرینی بین وعده های غذایی

36)مثال برای میان وعده سالم؟میوه ها

36)چرا شرکت های تولید کننده مواد غذایی موظف هستند تا نوع و مقدار مواد مغذی و مقدار انرژی خوراکی را روی بسته آن بنویسند؟زیرا غذا در سلامت مردم نقش مهمی دارد و با خواندن این اطلاعات می توانیم به ارزش غذایی و تاثیر آن بر سلامت پی ببریم.

37)در چه صورت ارزش غذایی یک خوراکی بیشتر است؟در صورتی که تنوع بیشتری داشته باشد.

پایان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.